Deventer Symfonisch Orkest

Het orkest

Het Deventer Symfonisch Orkest (DSO) bestaat uit 35 amateur-musici onder leiding van een enthousiaste, professionele dirigent.

Breed repertoire, van klassiek tot modern

Naast speelplezier staat kwaliteit hoog in ons vaandel. We geven diverse malen per jaar concerten en spelen een breed repertoire, van klassiek tot modern. 
We worden gevraagd voor projecten in Deventer en omgeving en spelen bij koorconcerten, herdenkingen en voor ouderen.

 

Nieuwe musici zijn welkom in ons orkest

Veel musici binnen ons orkest spelen al jaren mee en vormen een solide basis voor ons orkest. Toch is er verloop en zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe musici. We oefenen op maandagavond in Deventer. Als je een instrument bespeelt dat past binnen een symfonieorkest, kom dan eens een paar keer vrijblijvend meespelen. Lees meer op de pagina ‘meespelen’.

100-jarige orkest ontvangt erepenning en oorkonde tijdens jubileumconcert

Het jubileumconcert op zaterdagmiddag 26 november 2022 ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan, was een groot succes. Niet alleen muzikaal steeg het DSO naar grote hoogte met dit Beethoven programma, ook kwamen er meer dan 200 bezoekers naar de Bergkerk in Deventer. Zelfs de solisten bij het triple concert, de leden van het Atlantic Trio, waren zeer lovend over de kwaliteit die ons amateurorkest heeft gebracht. Na de indrukwekkende Egmont ouverture, met de duidelijke onthoofdingsmoment, volgde het triple concert waarin de drie musici prima begeleid werden door het orkest. Na de pauze kwam, voor velen een verrassing, de burgemeester met een erepenning van de stad Deventer voor het 100-jarige orkest en, na overhandiging aan onze voorzitter Aafke van der Veer-van Mourik, werd het orkest bij geschreven in het gildeboek. Na de overhandiging van de oorkonde waarin dat werd vermeld, speelde het orkest met vervoering de 1e symfonie van Beethoven. Het applaus na afloop duurde erg lang.
Hieronder de ere-penning en oorkonde: