Deventer Symfonisch Orkest

Concertagenda

Concerten/optredens

De komende tijd staan de volgende concerten/optredens gepland:

  • Zaterdag 11 november om 15:00 uur concert in Ichtuskerk te Deventer met o.a muziek van Chaminade (fluitsolist Marieke Zeeman), een selectie uit Die Zauberflöte van Mozart (solisten sopraan Harmke ten Have, tenor Fokke Bronsema en bas Paul Beunders), Arriaga en Fauré.

NAJAAR CONCERT

Op zaterdag 11 november 2023 kwam het Deventer Symfonisch Orkest o.l.v. Alike Jonkman met een programma rond de Franse componisten Fauré en Chaminade, Mozart en Arriaga, de Mozart van Spanje.

Het meer dan 100-jarige orkest liet horen dat ze nog springlevend is met de suite Masque et Bergamasque van Gabriel Fauré.
In het zelden te horen fluitconcert van de Franse componiste Cécile Chaminade zijn de emoties te horen van een mislukte relatie van de componist met een fluitist (hij trouwde een ander). Marieke Zeeman vertolkte de moeilijke solopartij met verve.
Mozarts Die Zauberflöte heeft een aantal prachtige aria’s die we graag lieten horen. Harmke ten Have (sopraan), Fokke Bronsma (tenor), Paul Beunders (bas) waren hierbij de solisten.
Juan Crisóstomo de Arriaga werd wel de Mozart van Spanje genoemd. De veel te jong overleden Arriaga, hij werd slechts 20 jaar, was een veel belovende student aan het Parijse conservatorium. De symfonie in D die schreef hij op 18-jarige leeftijd, doet niet onder voor wat Mozart op latere leeftijd schreef en is destijds waarschijnlijk één keer uitgevoerd. Wij lieten dit bijzondere werk in zijn geheel horen.